tisdag 26 augusti 2014

En annan sorts höst...

En månad sedan idag sedan goa grannen gick bort. Livet går vidare men det blir inte som förr. Perspektiv. Mycket av det som vi vanligtvis toppandas över löser sig på något sätt. Sorgen och saknaden är stor. Påminnelsen om att man ska vara enormt glad över det man har så länge man har det hoppas jag att vi bär med oss resten av livet.

Kärlek dör inte bara för att personen dör. Kärlek och omtanke går vidare och sånt kan vi människor bära med oss och lämna vidare till andra. Bättre att älska och mista än att aldrig älska. Fast man knappt står ut med att livet ska vara så orättvist.

Vardagen är igång och det är lite trögt. Men det är som att vi har en annan syn på det hela den här hösten. Vad gör det att bara 4 av sex pers från Kaosfamiljen tog sig iväg på sina aktiviteter (planen var 5/6) och att fotbollsskorna nästan åkte till karaten. Vad gör tvättberget och att vi just nu hänger tvätt på alla möjliga ställen, hoptejpat kök, halvt vanskött trädgård och att vi tappar bort en del saker. Det mesta är helt enkelt detaljer som inte spelar någon som helst roll egentligen. Saker som till och med är en del av ett ytterst levande liv...


Kram på er

5 kommentarer:

Kaatzi sa...

Beklagar er grannes bortgång. Det är hemskt när någon bara rycks bort. Hålet som blir kvar av en splittrad familj är så fruktansvärt.

Önskar dig en fortsatt fin vecka!

Anna/notonmusic sa...

Hoptejpat kök låter som höjden av spänning i vardagen! Och jag instämmer fullt att tvätthögar och ovårdade trädgårdar är petitesser. Livet handlar om andra saker.

kalebass sa...

När man upplever för många "hål" under ganska kort tid, så är det lätt att se allting negativt. Men det är som sagt en del av livet, och dessto större anledning att göra det så fint man kan så länge det varar. Att våga leva, utan alla "måsten".

mammaxtre sa...

Nog blir man påmind om att uppskatta livet när människor i ens närhet går bort för tidigt. Man blir varse om att inte ta någonting för givet. Här och nu här och nu.

Kram

KaosJenny sa...

Mm, tack Kaatzi. Det är ett fruktansvärt hål men de kommer att klara det även om det blir tungt och kämpigt. Ja du Anna/notonmusic tillvaron är spännande. Det är mycket som är större än tvätthögar här i livet...
Precis kalebass, på något förunderligt sätt så blir livet väldigt mycket närmare i sorgen. Mycket blir spela roll...
Precis mammaxtre, här och nu är det enda vi säkert har...
Jag blir varm i hjärtat av era kommentarer. Jättekram på er