onsdag 5 mars 2014

Sportlov, plusmeny

Sportlov med 4 vuxna o sju barn mellan 8 o 15 år i en stuga. Olika konstellationer som gör olika saker. Åker skidor, spelar spel, lagar mat, åker bob o madrass men framförallt äter. Några hostar o några bråkar men det är alltid några som roar sig också. Kaosfamilj plusmeny alltså. Det finns så klart problem men också lösningar. Om någon till exempel tjurat ihop på stugans enda toa kan en framkomlig väg vara att skicka fram en trevlig o nödig person från andra familjen.

Kaosfamiljen förnekar sig inte. I år glömde vi halva familjens tandborstar o ett par täckbyxor. Det ger inget att uppröras över såna petitesser. Vi brukar ju sponsra den lokala sportaffären. Ifjol glömde vi hjälmar o örngott (t-shirt funkade fint som kuddöverdrag).

Det fungerar förvånande bra även om vi är väldigt olika, kanske är det tack vare det. Kan också bero på att vi känner till hur en lite större folkmängd fungerar. Det är svårt att 11 pers ska pricka in sin formtopp samtidigt exakt v 10. De fem senaste åren tagit det säkra för det osäkra o hyrt en stor stuga precis nedanför backen. Alla kan vila kan vila när de vil Ha en trevlig vecka allihop. Kram

3 kommentarer:

Anonym sa...

För och nackdelar med att vara många men det låter som att fördelarna överväger. Hoppas alla hann åka lite skidor ändå. / Krill

mammaxtre sa...

Du är underbar!

Du får mig ofta att le. Gillar ditt sätt att skriva och att du bjuder på dig själv. Vi är mycket olika varandra du och jag. Jag skulle inte glömma halva packningen. Inte heller skulle jag ha rörigt i hallen :-)

Men, jag gillar din inställning, ditt sätt att se på saker. Jag har helt klart något att lära av dig :-)

Ha en fin helg!

KaosJenny sa...

Ha Ha Krill, det verkligen så, och jo, fördelarna överväger. Det går att ha massor kul när man är många :-)
Tack mammaxtre. Med tanke på hur stökig fjällhallen var så hade vi absolut inte glömt halva packningen men jo, ett par viktiga detaljer, till vårt sällskaps stora förnöjsamhet :-). Olikheter är absolut inte fel, du har säkerligen en massa att lära mig också :-).
Kram på er