tisdag 11 februari 2014

Varför engagera sig?

Har tagit på mig att vara valberedning till sportklubben. Varför då kan man undra. Jag som har fyra barn, ett ruskigt krävande jobb, politiktankar, är fotbollstränare och har ett stökigt hus tillsammans med Mannen.

Anledningarna är många. Det är roligare än en massa annat man kan fylla livet med, mer givande också. Dessutom är kanske sportklubbarna viktigare nu än när jag var barn och tonåring. Tiderna har förändrats. Barn sitter inne hemma. Leker inte burka och spelar spontanfotboll i samma utsträckning som förr. De flesta föräldrar släpper inte barnen till skogs i timmar. De flesta barn kommer inte ens på att de ska till skogen och bygga kojor. De spelar dator, I-pad och DS. Tonåringar blippar på sina telefoner och använder skype istället för att cykla runt.

Jag har inget emot varken internet, datorer, mobiler eller annan teknik. Det är bara det att det måste finnas alternativ. Andra saker att göra och i dagsläget behöver vuxenvärlden ordna så att sånt finns. Så har det väl i och för sig alltid varit, de vuxna har gått före, fixat in ungar på jobb, sparkat ut dom och sen har de unga börjat göra saker automatiskt... Förr gjorde man en del för att man hade ohemult tråkigt. Nu har varken vuxna eller barn det. All dötid kan fyllas ut med lite vänskap med något fyrkantigt. Så därför behöver vi engagera oss, locka ut barnen.

Eller vad tror ni?

Inga kommentarer: