lördag 25 december 2010

Mm, dagen efter...


Med ett rödrutigt tyg över pingisbordet, massor med ljus och trevligt folk lurade vi hit Julfrid. Att sprida på ansvar och stress genom att göra knytkalas var strålande. 10 vuxna som hjälps åt och 10 barn som leker kan göra en rätt lugn julafton.
Även tomten lyckades vi lura hit. Kanske var det de andra barnen som drog. Storasyster hävdar nämligen skrattande alldeles bestämt att det finns en och annan i Kaosfamiljen, inklusive hon, som bråkat mer än vanligt i år.

Julafton är en spännande dag. Dagen efter, väldigt dagen efter. Idag är vi trötta och det är fullt med godis och julklappspapper överallt. I hallen hittade jag nyss en extremt kladdig fläck där hela släkten skulle kunna fastna i. En julda´precis som den ska va´. Kanske bäst att sanera fläcken innan några ur Kaosfamiljen fastnar samtidigt. Visst är det julstämmning om vi tänder levande ljus (för att slippa se stöket) och visst gillar vi varandra men så här dagen efter är det bäst att vi håller oss mätta och en bit ifrån varandra för att minimera explosionsriskerna ;-). En del del retas mer än vanligt och somliga har också väldigt lätt till tårar en dag som denna. Först ska jag gå på julkonsert i köket som jag nyss fick biljett till, sen fläck väck och efter det ska jag nog erbjuda mig att läsa högt för någon. Ibland kan man njuta av dagen efter ;-) Ha en trevlig juldag.

6 kommentarer:

maria sa...

God fortsättning på julen !
Kramar Maria

Bina sa...

Hela julen är så himla mysig!

Fina Frun sa...

Dagen efter är en mys-dag!
Kram

Katarina sa...

:O) Jag tänkte på julafton om barnen kunde hålla sams en dag som den på hela året, men inte, och egentligen är det ju ingen skillnad om det är jul eller någon annan dag. Önskar er god fortsättning. Kram Katarina :O)

KaosJenny sa...

Tack tjejer... Vi har fortsatt att mysa, fastän vi har jobbat lite också. Kram på er

KaosJenny sa...

Men nä, Katarina, vi har inte hållit sams. Då hade det varit överjordiskt ;-)