onsdag 1 december 2010

Aktivt lat...

Jag tror att det finns olika sorters lathet (eller sätt att vara utpumpad på). Ibland är man passivt "lat". Sitter och hänger armarna och tänker att man borde allt möjligt. Jobbigt till tusen.

Andra gånger, som ikväll är man aktivt lat. Man känner sig utpumpad, vet om att man är det och väljer aktivt att inte göra ett skvatt. Tänker att om jag bara vilar upp mig så återkommer energin. Jag tror mycket på aktiv lathet och brukar dra med mig Mannen i "det aktiva lat-träsket". -Hörrö, nu gör vi ingenting, vi orkar inte...

Ikväll är en sån kväll... Vi gör ingenting mer än den absoluta extrema måstenivån. Imorgon har nog energin återkommit, eller i övermorgon... Jag tror stenhårt på att aktiv lathet är nyttig både för kropp och själ..
Kram på er

4 kommentarer:

Perny sa...

Åh, förstår precis vad du menar. Tyvärr är jag allt för ofta omotiverat lat, som nu, när jag egentligen ska plugga, så sitter jag och läser och komenterar bloggar vilket innebär att när det väl är tid för motiverad lathet, så har jag inte tid, utan stressar över allt det jag inte gjorde när jag borde.

Ond cirkel.

Borde göra som du istället

Maria sa...

Helt rätt tänkt! Och om man tycker att "lathet" har alltför negativa associationer kan man ju kalla det "återhämtning" som jag brukar göra. :)

Kram/Maria

Katarina sa...

Aktivt lat blir jag automatiskt efter kl. 21 varje kväll. Då orkar jag inget annat än att dricka te och titta på tv eller sitta vid datorn en stund. Du är en skön personlighet Jenny. Kram Katarina :O)

KaosJenny sa...

Åhå, Perny, jag lyckas inte alltid heller... Passiv lathet är jag också en hejare på ;-)
Mm Maria, återhämtning är ett bra uttryck men det känns liksom lite mer seriöst att återhämta sig... aktiv lathet smiskar mer upp den här duktighetsgrejen på något sätt...
Katarina, efter 21, det låter ju bra.. jag gör nog också så och för det mesta räcker det. När det är mycket på jobbet och så behöver jag mer än så...
Kram tjejer