lördag 19 december 2009

En God Jul


Jo nu är årets godiskreationer klara. Julankor, julormar och julspöken. Bara fantasin sätter gränser...

Imorgon packar vi och äntrar tåget söderut. Ska fira julen i Skåne som till vår förtjusning verkar ha klätt sig i vintervitt. Härligt... Att packa är numera en smal sak för Kaosfamiljen. Julklappar, kläder och lite välling. Barnen packar i sina ryggsäckar. Det vi glömmer anser vi att vi inte behöver eller också köper vi. Annat var det när vi packade blöjor, skötväska och två vagnar. Att resa när den yngsta är fyra år och blir förolämpad om inte hon också får ha en egen ryggsäck är behändigt. Som vanligt ska det bli underbart att åka tåg. Billigare än flyg, smartare än bil, miljövänligare än båda alternativen. Barnen jublar och dansar runt över att få åka sovtåg. Folk är inte stressade på tåg. Vad som än händer så är det inte vårat fel om vi inte tar oss framåt.

På tal om miljö så tycker jag att det är trist att klimatmötet i Köpenhamn inte gav något. Men å andra sidan är det kanske bättre att alla får åka hem och skämmas än att man författat något fånigt luddigt dokument som alla signerat men ingen skulle ha praktiserat.

Vi får se hur mycket bloggande det blir på ett par dagar. Om vi inte ses så ha en God Jul kära bloggvänner, hoppas ni får det riktigt lugnt skönt och mysigt med människor som ni tycker om. Detta är det bästa jag läst om julen på ett bra tag och här är, även om jag inte håller med om allt, en tänkvärd artikel om perfektionism. Håll om varandra, tänd ett ljus och mys i mörkret, snart är vardagen här igen... Julkramar

3 kommentarer:

Bina sa...

Ha det gott och lycka till på tåget - modigt av er, själv fegar jag och åker bil i mellandagarna!

2BarnsMamman sa...

Det ser ut som dina barn hade lite bättre tålamod än mina - så fina och fantasifulla kreationer!

Hoppas att ni får en mysig tågresa och en riktigt fin vit jul! Varm kram

KaosJenny sa...

Tack Bina men modigt vet jag inte, eftersom några i familjen väldigt lätt blir åksjuka och ständigt pinknödiga på fel ställen känner jag att det skulle kräva mer mod att köra bil...
2BarnsMamman, mina barn hade väldigt olika tålamod, Lillasyster gjorde kanske två men det är ok... och Julen verkar bli vit :-)
Kramar på er