torsdag 3 december 2009

Ofunka veckan vs vänliga veckan


Först tänkte jag att jag kanske är en liten aning misslyckad och förvirrad eftersom veckan varit lite speciell. Men allt handlar som vanligt om perspektiv (en parkering kan, som ovan, vara vacker med rätt förutsättningar). Nu har jag kommit på andra tankar, jag har bara haft en vecka där jag varit ovanligt generös och givmild, rent ut sagt rar även om jag kan erkänna att det ibland tagit sig underliga uttryck.

Det där att jag tappar massor med vantar och mössor är ett exempel. Det innebär att jag ständigt fixar nya och någon annan blir varm gratis. Snällt till tusen, en variant av anonymt bistånd kan man säga. Att vara gravid, amma dygnet runt, bära ett barn genom magsjukor och snornätter för att sedan erbjuda enskild vårdnad till fadern är väl också rätt vänligt. I måndags fick Mannen hela bilen och idag ska han få en sån där vacker pappersjulstjärna (som jag inte kan få ihop utan hammare och spik) som sin alldeles egen. Och så har jag bjudit min omgivning på ett gäng gapskratt. Bland annat så förgyllde jag en kassörskas dag när jag gjorde slut med bilen in public och försökte ringa utan kontanter på kortet...

Shit, nu får jag nog byta approach, det går inte att att vara så här snäll för då riskerar jag att få massor med julklappar till ett hus som inte behöver en enda pinal till. Inte tror ni väl att Tomten löper amok bara för att man råkat vara lite snäll. Är det någon som i så fall vet vart man överklagar?
En cyberkram till er (om ni lovar att upplysa Tomten om att jag svär som en bortbindare och har uruselt tålamod)

6 kommentarer:

Mrs. S sa...

Oj, det låter verkligen som om du ska få en massa presenter! Personligen är jag också väldigt givmild när det kommer till vantar.

2BarnsMamman sa...

Jag lovar. Annars kanske du kan skänka bort även dina julklappar?!

Mifflan sa...

Wow! Det där inlägget var bra för mig att läsa. Jag har varit fullkomligt rasande över veckans borttappade vantar och mössor men att se det som en behjärtansvärd gärning! Toppen! Du är verkligen ett föredöme i att hantera kaosvärlden!

KaosJenny sa...

Mhm Mrs S, hoppas verkligen att du har fel men tack ändå...
Bra idé 2BarnsMamman, forstatt generös alltså... Sanningen är att jag de senaste 4 åren gett bort julklapparna jag fått från jobbet;-)
Tack Mifflan, tja föredöme och föredöme men det funkar (nästan jämt) och jag trivs...
Kram

Lilla O sa...

Skönt perspektiv! Det är en konst att tackla kaoset.

KaosJenny sa...

Mm, det är en konst Lilla O men ibland kan det bli för mycket även för den Kaosvana ;-) Kram