fredag 28 augusti 2015

Alla känner igen en vinnare?

Vunnit pengar, jo minsann... Eh, eller vann och vann. Låt oss säga att man till exempel upptäcker under lunchen att man inte har en endaste liten susning om var ens Visa kort tagit vägen. Söker och söker. Först lite på jobbet, kommer på att man hade kortet på affären hemma sist. Fortsätter sökandet hemma, lite i smyg så där eftersom man inte är beredd att roa familjen. Funderar på om man ska känna tillit till omvärlden eller spärra. Ponera att man har viss erfarenhet av hur trassligt det är att ha spärrat kort samtidigt som man inser att man fick lön igår. Bestämmer sig för att ändå inte spärra kortet och en stund senare hittar man kortet. Då tycker jag att man vunnit pengar, inte för att jag är helt högavlönad men ändå.

Mannen skrattade riktigt rått och högt när han hörde mitt resonemang om vinst. Jag tänker ändå känna mig som en vinnare denna månad. Hoppas att ni har en fin helg, kram från en vinnare

4 kommentarer:

Anna/notonmusic sa...

Hahaha :-) Grattis Jenny... Jag förstår PRECIS vad du menar! Och det är väl antagligen livets erfarenhet som gör att man vågar vara iskall liiiite längre och vänta med den där spärrningen... Kram och ha en riktigt härlig helg. (Nog ska du väl unna dig något extra med tanken på vinsten?)

kalebass sa...

Ibland (ofta) är det väl också så att om man slutar leta, eller letar efter något annat, så dyker föremålet upp. Ja, grattis till "vinsten" ;-)

Marina sa...

Pengar kan vinnas på många sätt - Grattis till högvinsten ;)

KaosJenny sa...

Ha ha, Anna/notonmusic, klart att du har rätt. Det mesta brukar ordna sig till slut :-).
Tack och precis kalebass, när man slutar leta så hittar man en stund senare.
Tack Marina, klart man kan se det som en vinst ;-)
Kram på er