torsdag 18 juni 2015

Sommartider hej hej...

Sommarlov för barnen och semester för mig. Värmen har inte infunnit sig men ah, har man bara solglasögonen i pannan så är det sommarkänsla. Lyxigt att kunna vara betalt ledig i flera veckor.

Första veckan blir en äkta drällarvecka då Mannen jobbar och vi andra är lediga. Pratade med min utbrända kollega igår och hon konstaterade att man ska passa sig grymt noga för att gå in i väggen. Komma ihåg att återhämta sig i förebyggande syfte istället för tvärt om.

Jag tror att hon har otrevligt rätt och precis som hon säger så kan det drabba vem som helst om man inte är noga med sig. Har man det tufft på jobbet behöver man vila på fritiden och då räcker det inte att åka utomlands ens två gånger per år. Vi är gjorda för att springa och samla mat och sen vila i grottan typ. Man behöver lära sig att släppa saker och låta saker bero...

Ja men vilken tur då att vi lärde oss att "tagga ner" redan vid barn nummer tre. Det är inte en katastrof om man har ett tvättberg, disk på diskbänken och maskrosor (minidahlior) över hela gården. Jag tror också precis som Daniel Mendoza att vi behöver koncentrera oss mer på bra saker och värna om vårt viktigaste redskap. Det händer oerhört mycket bra saker i världen varje dag. Världen är full av goda stunder och människor som gör fantastiskt kärleksfulla saker varje dag.

Önskar er en kärleksfull midsommarhelg. Kram

3 kommentarer:

Anna/notonmusic sa...

Helt sant! Återhämtning är superviktigt, att gå in i grottan och rapa och peta tänderna och slippa bry sig en stund vad det än vara månde. Vad intressant med Goda Nyheters magasin! Svårare än man kan tro att fokusera på det som verkligen är gott och fungerar och lyfta fram det. Men det måste ju skapa goda cirklar som han säger. Det tror jag verkligen på. Så nu ska jag inte klaga på vädret utan dra på mig raggsockor och tjocktröja och njuta av alla vackra gröna nyanser i naturen som finns där vare sig det är kallt eller varmt. Midsommarkram till dig Jenny!

Mifflan sa...

Så sant och så svårt. Vi gör vår första semestervecka nu och tvingar oss att stanna kvar i pyjamasläge några dagar till. Dock måste jag nästan ha solglasögon inomhus för att kunna skärma av allt stök som väntar på oss....

KaosJenny sa...

Mm, Anna/notonmusic, funderar faktiskt på att börja prenumenera på Goda nyheters magasinet. Goda cirklar kan vi alla hjälpa till att skapa :-)
Precis Mifflan, solglasögon inne var en riktigt bra ide, den knycker jag :-)
Kram på er