söndag 17 november 2013

Förändringar, stress och olikheter...

Workshop i att hjälpa människor att förändras. Riktigt kul. Tankarna snurrade rätt rejält, både hos deltagarna och oss som höll i workshopen. Stora och små diskussioner under de 25 timmar vi hade tillsammans. Hur gör man för att hjälpa andra, hjälpa sig själv... Om att vara hjälpnödig, både på jobbet och hemma. Vill man alltid själv ha tips, hjälp och ideer utan att ha bett om dom?

Och så det där med förändring. Min workshopkompis konstaterade att han förhoppningsvis ska bli morfar i vinter. En sån där förändring som livet ger. Han hade inte riktigt vant sig vid tanken. Allt förändras, hela tiden. Barnen blir större, Mannen och jag förändras och allt eftersom saker förändras behöver vi tänka på nya sätt. Svårt och utamande ja, men samtidigt en del av livet. Går man genom livet och försöker undvika förändring blir det rätt förstås rätt tufft (fast det är inte konstigt eftersom förändring också är ruskigt jobbigt, framförallt om man inte bestämt den själv).

En annan sak som nästan ständigt är lite aktuellt är det där med att vara extrovert och introvert. Personligen är jag så extrovert så jag förstår verkligen bara teoretiskt hur de underbara introverta typerna jag känner fungerar. Jag har fått en guide över hur man interagerar med dom här. Tack Facebook. Jag tycker verkligen på fullt allvar att olikheter berikar och vet att det skulle bli katastrof om vi var fler Jennysar, både hemma och på jobbet men i tider av stress och förändring kan olikheter bli lite påfrestande. Och säg när det inte är lite förändring eller stress på gång ;-).

Vad tänker ni om förändringar, stress och olikheter? Ha en fin söndag, kärlek till er alla!

3 kommentarer:

Libra sa...

Det är väl tur att saker förändras. Både människor och livet i största allmänhet. Utan förändring ingen utveckling. Jag tycker inte alls om att stressa. Men när stressen griper tag i mig kan jag bli så oerhört fokuserad och effektiv att jag blir lite förvånad själv. Och då har jag inget tålamod alls med obeslutsamhet och sävlighet hos andra, tyvärr.
Men det är ju tur att jag inte är sån alltid. Olikheter skapar balans. Olikheter är roliga och spännande att upptäcka. Olikheter är något väldigt bra. Tycker jag. =)))

Anonym sa...

Olikheter attraherar men gör en samtidigt galen ibland. Begriper man det o kan snacka om det så funkar det, annars inte o då blir det jobbigt som f-n ibland. Som vanligt, kommunikation men det är svårt när man är stressad. Samma sak med förändring, då kan det bli riktigt jobbigt, fast utan olikheter stod man sig slätt. /Krill

KaosJenny sa...

Precis vad jag tänker också Libra, förändring är ett måste om man vill framåt och olikheter är härligt.
Mm, Krill det ligger mycket i det där svåra och viktiga lilla ordet kommunikation.
Kram