måndag 27 augusti 2012

måndag...

Lillasyster har ont i armen så vi ska till vårdcentralen. Ringer dit och får en tid då de ska ringa upp. kollade på Storasysters kompis cykel och sprang in när det ringde men hann inte. Ringer och får ny tid eftersom de inte verkar ringa upp.

Reflekterar lite över att myndigheter och ja, kanske människor över huvud taget försöker hålla folk ifrån sig. Intressant då människor i regel blir argare då de har svårt att komma fram. Privat umgås man och har trevligt men är inte ärlig och då blir man egentligen ensam, håller folk ifrån sig en bit.

Det ska vara så säkert på facebook och överallt, inte ska skolorna få ta kort på barnen heller utan underskrifter på längden och tvären. Ibland blir man nästan lite full i skratt för att vi tar oss själva på så fullt allvar. Det sorgliga eller härliga är att vi inte är så intressanta, inte egentligen. Sanningen är att nätet och världen är full av människor, vad jag kan tycka är beklämmande är att människor, så länge inte något livsomskakande händer prioriterar olika projekt och prylar framför medmänniskor.

Och människor är en del av myndigheterna. Jo, jag vet, jag jobbar på ett sånt där låst ställe där det händer att folk blir hotade och det har varit våldssituationer och det kommer inte att sluta, hur säkert vi än gör det. Tvärtom tror jag. Jag tror inte att vi ska låta rädslan för andra människor styra oss. Världen är som vanligt lite farlig men vi ska ut och möta den ändå.

I sommar har jag tränat på att inte låta saker äga mig. Jag har bytt min ramryggsäck mot en älgstek, framkallningsapparaten mot 2kg köttfärs, spjälsängen och en trappgrind mot saft och mat, en garderob mot småkakor. En del prylar som bott klart här har jag gett bort gratis, till helt okända människor. Jättekul!! Låt oss släppa rädslan för våra medmänniskor, de allra flesta vill oss väl och de andra kan man klara. Även om det som hände på Utoya är oerhört hemskt så hjälper det inte att bli rädd. Killar som Breivik har alltid funnits och kommer att finnas. För oss gäller det bara att njuta av tillvaron så länge vi har den.
Nu ska jag ägna mig lite åt Lillasyster innan vi ska till vårdcentralen. Kanske var det en sån här dag vi behövde Lillasyster och jag. Det är måndag och livet är gott...

3 kommentarer:

Kaatzi sa...

Hoppas att ni fick tid på VC och att det gick bra för lillasyster.
Kram K

Veronica sa...

Du har så kloka och fina inlägg och funderar så härligt över livet och vår vardag. Det är alltid lika kul att se vad dina tankar leder dig.

Jag har oxå varit hos doktorn idag...hoppas att det gick bra för lillasyster!

Ha det gott vännen!
Kraaaam

KaosJenny sa...

Mm, det gick bra... lite gips bara men det går ju över... Tack Kaatzi och Veronica för att ni kommenterar... Kram