söndag 11 mars 2012

Lite klen kvinnodag...

Alltså, inte själva dagen i sig, den var mycket bra med skidåkning och trevligt sällskap. Som kvinnodag var den däremot underkänd. Det är nämligen så att jag anser att kvinnodagen ska firas och uppmärksammas. Vi gjorde det lite så där på en höft, dukade fram lite pajer och såg till att de två mammorna fick ta för sig först och sen de två tjejerna innan vi släppte fram de sju personerna av det andra könet. En liten parantes var att delar av de sju först trodde att vi skojade om kvinnodagen och sen blev någon väldigt sur för att de hamnade så långt bak i kön... Bara det gör att dagen bör uppmärksammas. Ach was, somliga behöver utbildas. Jag tror att det ofta handlar det om otänkthet. Sätter man sig in i frågan så tycker de flesta att alla ska få bestämma över sig själva och så vidare, det handlar inte om att kvinnor ska få göra det mer än män, ALLA ska få göra det. Då behövs inte projekt som detta. Inte skulle Skriet från Kärnfamiljen bloggen finnas och inte skulle jag behöva konstatera som Köpstoppsbloggen att även klimat har kön.

Internationella kvinnodagen behövs. Så länge vi har döttrar (och även söner) i världen som inte har rösträtt och rätt att bestämma över sin egen kropp ska jag fira internationella kvinnodagen. Internationella kvinnodagen handlar om mer än om feminist eller inte. Det handlar om vilken värld vi vill ha. När jag läser det Sanna Lundell skrivit här och hittar detta via facebook är det inget snack. Kanske bör även vi i världens jämställdaste land tänka efter lite. Detta duger absolut inte, nästa år ska jag fira internationella kvinnodagen riktigt stort... Kram på er

3 kommentarer:

Katarina sa...

Jag ska kolla in dina länkar.
Du skriver alltid så klokt och bra.
Jag hoppas att du får en fin måndag.
Många kramar
Katarina

mammaxtre sa...

Såklart har du rätt. Nog borde vi stanna upp och tänka på alla dessa kvinnor som inte kommit dithän där vi är. Nog borde vi stanna upp och känna tacksamhet över hur långt vi kvinnor kommit i en del av världen där vi hör hemma.

Nästa år slår vi till på stort.

KaosJenny sa...

Tack Katarina, hoppas att du också hade en bra dag...
Kul att vi är fler mammaxtre.
KRAM på er