söndag 28 november 2010

Smart organisatör eller fuskare?

Kaosmodern har pratat med folk eller tagit det lugnt mest hela dagen och ändå är jul stämmnigen på topp. Har Kaosmodern haft framförhållning? Knappast, då skulle det liksom inte vara Kaosmodern.

Kaosmodern tackar klass 5a för Anisgrisar och knäck, klass 8b (tror jag) för kransen samt konsum för pepparkaksdegen och julmusten. Tjoho vad lätt det går att få julstämmning när man shoppar loss på skyltsöndagen. Slänger man sen in Absolut Christmas i cd:n och ställer fram jullådan med alla tomtarna och låter barnen få fria händer går själva pyntandet som en dans. Kvällen avslutades med en timmes pepparkaksbak. Vissa av peparkakorna ser verkligen inte aptitliga ut. En del idéer ska helst inte omsättas i pepparkaksbak. Lillasyster vet om att vulkanerna är hennes, Lillebror kommer nog inte glömma att de huvudlösa, de utan ben och öron är hans. Jag måste medge att rullmackorna ser alldeles särskilt äckliga ut. Nåja, förhoppningsvis kommer de gladeligen att äta upp sina konstiga kakor själva.

Jag tror att årets julförberedelser ska bli min melodi varje år. Julstämning utan någon större ansträngning. Fortfarande lika vackert ute och nu har vi tomtar överallt inne. Julmyys... Hoppas att ni också har det mysigt... Kram på er

3 kommentarer:

Mångmamma sa...

Jag hoppas fortfarande att det ska gå att sätta mina två äldsta på att baka med de små...
Pepparkaksdegan brukar i alla fall ta slut! :)
Blingandet gör jag helst själv, iaf det som ska synas.

Evas värld sa...

Jamen dom säljer faktiskt tomtar och julglitter på gatorna i Hanoi och väldigt vackra julkort!

KaosJenny sa...

Låter som ett riktigt smart drag Mångmamma...så kan du ju ha tid med blingandet ;-). Enkelt är melodin...
Och Eva, vad härligt... då kan du ju också tomta dig, även om det brukar kännas underligt att tomta sig i shorts ;-)
Kram på er