onsdag 25 november 2009

Våga vägra julstress


På söndag är det första advent... och då måste man förbereda och sen ska man och efter det blir det till att... Eh, nä, jag vägrar. Det blir inga putsa fönster och flänga runt i år heller. Man måste inte putsa fönster, hittills har ingen myndighet kommit och kollat och jag har inte blivit bötfälld en enda gång för fönsterputsningsvägran. Några julgardiner blir det inte heller. Listan på INTE skulle kunna bli rätt lång.

Vi gör som vanligt. Går till förrådet och tar fram julkartongen och sen pyntar vi där vi har plats helt enkelt. Puttar lite blommor åt sidan och ställer dit ljusstakar. Röjer någonstans för julkrubban och ställer några tomtar där de kan stå utan att trilla ner. Den färdigköpta pepparkaksdegen är redan inhandlad och granen klär vi när andan faller på. Hoppsar runt till lite julmusik. Tar emot allt underbart julpyssel som drösar in från dagis och fritids med öppna armar. Ställer ut det också på lämplliga ställen. Med julklappar tar vi det lugnt. De flesta i detta hushållet har inget större behov av fler saker, alls faktiskt. Tjoho vad lugnt, lätt och roligt det kan vara med jul.

Jag tänker inte få julmagsår. Vi ska ta hand om varandra och ha det bra. Funderat på det här med att alla i familjen borde få vara både stora och små till exempel. Pratade med en kompis om det idag, vikten av att även de barn som håller på att bli lite större blir ompysslade ibland. Även vi vuxna behöver få vara små och rasa ihop lite ibland för att sen vara stora och kloka... Om det hällregnar imorgon ska jag och Lillasyster sitta under yllefilt och läsa sagor tills vi hämtar Lillebror, då drar vi in honom också under filten. Ta hand om er själva och varandra i julhysterin Bloggvänner

5 kommentarer:

Pia Plupp sa...

Ännu ett klokt inlägg av en klok kaos-Jenny.

Nej, jag är fullkomligt säker att icke-putsade fönster inte finns med på brottslistan, för då hade vi nog suttit inne vid det här laget. (De blev inte putsade denna sommar heller, men jag skyller på pappan för det brukar vara han som tycker sånt är viktigt.)

Ifjol köpte jag faktiskt långa röda gardiner till köket vid jul (de kan nog kallas julgardiner) och bytte de 7-år gamla köksgardinerna för 2-3 månader. I mars insåg jag att det var nog julgardiner jag köpt för de passade inte riktigt i marsljuset. (Dessutom minns jag nu att jag fållade dem med säkerhetsnålar, tänkte att jag till nästa jul skull sy upp dem, oooops -ett ARBETE väntar alltså på någon i huset...)

I övrigt känns ert julpyntande igen. Ska försöka köpa julgran i tid i år - de tar så lätt slut i vår stad (du vet här finns mest fjällbjörkar).

Fridens till er i juletider!

Bina sa...

Nej inget fönsterputsande här heller. Men jag älskar att ta fram adventskartongen och ställa fram adventsstjärnor och adventsstakar och kanske någon liten utebelysning. Resten tar vi fram närmre jul.

KaosJenny sa...

Ha Ha Pia Plupp, härligt att du känner igen dig. Vi har löst vårt granbekymmer med plastgran och vi har så otroligt mycket grejer i granen så man ska vara riktigt vass om man ser att det är en plastgran. Dessutom klär vi om vår gran några gånger om dagen och det tål inte vanliga granar så bra ;-)
Bina vad skönt, då kan man ju koncentrera sig på det roliga... pyntandet... Jag tycker också att det är jättekul med pyntet, kanske är det för att man skippar en del av "måstena"...
Kram

Anonym sa...

det gör du rätt i!!
julen ska va till för att umgås och ha det trevligt ihop, det mesta andra är bara stressande :P

KaosJenny sa...

Rätt tänkt Tess, tar man det lite lugnare med måstena blir det mer tid över till umgås och nöjen... Kram