tisdag 12 juli 2016

Bort med allt gult

Nästa år ska vi nog prata i Almedalen min kompis o jag. Vi har nämligen bestämt oss för att starta ett parti. Enfrågepartier verkar ju vara väldigt framgångsrika o att vara emot är ju alltid det lättaste. Kunde vi spela lite på folks oro o rädsla tar vi oss nog in i regeringen direkt.

Alla föräldrar som åkt bil en lite längre bit (läs längre än till postlådan) kommer att rösta på oss. I alla fall om deras barn anammat en viss sorts kultur som verkar ärvas från den ena barngenerationen till nästa, helt utan vuxenvärldens inblandning. Lite som Bellmanhistorier men med lite andra konsekvenser än att folk himlar med ögonen o konstaterar att en blåmålad fis inte är roligt nu heller...

Vår politiska paroll är att skrota alla gula bilar, båtar, motorcyklar, bussar o rullatorer. Ner med dom, bort med dom. Dom är trafikfarliga o familjefientliga (jippie, där fick vi in både oro och rädsla).

Vet inte om det är lokalt men hos mina o kompisens barn så finns det en regel som innebär att så fort en gul bil så "får" man skrika gul bil o klappa tillde som är i närheten lite lätt. Det här med lite lätt är förstås relativt o subjektivt. Vem som såg den gula bilen först brukar det också bli diskussion om.

Gul snö är inte heller något vi rekommenderar... Så bara vänta på att BAG, bort med allt gult, sätter upp sina valplakat.

Ha en fin helg, kram <3

1 kommentar:

Kersti sa...

Jag kommer definitivt att rösta på er. Förstår inte hur en sådan plåga kan sprida sig över landet. Var kom den ifrån kan man undra. En dag började bara alla barn hojta gul bil hur visste de att man skulle göra så?
Kram