torsdag 7 januari 2016

Kvistlotterier, goda affärer, att bli utsatt för kråm och kylan förstås

Lillebror har gjort en ny innovation med Lego. Han har fixat en liten elmotor och byggt ett snurrande hjul, vips har jag fått köpa kvistlotter och vunnit mig en Legokvist. Eftersom jag betalar med Legopengar har man råd att snurra många gånger ;-).

Och så har jag gjort affärer med Storebror. Han skulle ha lite fest med en kompis för att fira att kompisen skulle börja spela WoW igen. Fest= gå till affären, handla godis och läsk, gå hem till var sin dator och spela. Storebror, som fått lite flytta hemifrån grejer i julklapp klagade över att han inte har någon egen godisskål och fick erbjudande om att köpa en skål av mig.

Då CSN pengar inte betalas ut till gossar som skolkar har Storebror tämligen risig ekonomi varvid priset förhandlas om till kramar. Priset på 19 kramar beseglades genom ett handslag. Både säljaren och köparen var mycket nöjda så det blev en riktig Win-Win affär.

Några som inte har kramar som "rare gifts" är Storasyster, Lillebror och Lillasyster. Har man riktigt tur kan man till och med bli utsatt för ett Kråm (kramrån) från Lillasyster. Hittade av en slump ett inlägg från 2009 här. Konstaterar att alla 10 punkterna förändrats, som med allt annat finns det för och nackdelar. Det gäller att njuta av det av det man har så länge man har det...

Kylan har slagit till. Den brukar komma när man bor i norra Skandinavien så det är egentligen inget att förvånas över. Däremot så ökar tacksamheten över att man har värme som funkar, vatten som rinner ur kranen och mat. Lite kul är det att folk pratar väder överallt. En tant på coop hävdade bestämt att det aldrig har varit så här kallt någonsin innan. Jag ville inte fördjupa mig i att jag sett henne här förr och att jag inte tror att hon brukar bo i spanien på vintern. Det är verkligen häftigt att bo i ett land där man har förmånen att inte ha värre saker än väder att gnälla över och att man trots att det ylas om kriser ändå lyckas slå både julklappsrekord och champagne rekord. Lyllost oss ;-). Snön har kommit, det är krispigt och vackert men samtidigt har vi det väldigt tryggt.
Hoppas ni har det fint. Kram

3 kommentarer:

kaatariina sa...

Wow så vackert ni har det!
Hur kallt har ni? Såg på vädret på tv innan... riktigt kyligt norr ut.

Ha en fin kväll!
Kram Katarina

Kersti sa...

Låter som en trevlig valuta som fler skulle må bra av att använda sig av.
Kallt blir det varje år men de flesta verkar glömma av det. Liksom att det kommer snö. Alltid detta snökaos som om snö var något nytt. Ja jag tur att vi har något att prata om. Vackert är det hur som helst med snön som nu ligger även här i Stockholm.

KaosJenny sa...

Mm kaatariina, det är vackert som ett vykort här. Ställen som utan snö ser mediokra ut blir helt sagolika med snö. Vi har haft mellan 11 och 30 grader nu ett par veckor. Stora jackan på :-).
Kramar är absolut en bra valuta, alla blir lite glada av en kram, inombords om det är någon man tycker om. Snö är härligt, det och kyla är ytterst naturligt på våra breddgrader. trevligt att ni har det vackert i Stockholm också :-).

Kram på er