onsdag 22 februari 2017

Släkten komma o släkten går

En av de mest kärleksfulla människor jag känner är på väg bort. Morfar Sture. Född i mitten av en ungskock på 11 barn för 88 år sedan. Hildur o Johans allra mest mellersta pojk.

Jämställd o glad, kunde både mjölka, laga mat, diska, fiska o bygga saker. Energisk, finurlig o idérik men störst av allt kärleken. Just nu känns det förstås som om ingen i hela världen kan titta på barn med den kärleken i blicken. Men det klart att vi alla kan.

Sorgligt men naturligt. Och vi får dricka äppeldryck från trädet han planterade och bära honom med oss. Sprida kärleken. Sorg är kärlekens pris, ett pris så värt att betala.

Tacksam över att just Sture varit min kärleksfulla roliga härliga morfar o vi fått ha honom i många år bär vi honom i våra hjärtan. Vi hann säga tack för allt och avslutet var lugnt och fint. Sov gott morfar med det stora glada hjärtat. Kram på er allihop <3

1 kommentar:

Marina sa...

Så är det, och även om det är svårt att acceptera så får man glädjas åt att det personen i fråga har haft ett långt och innehållsrikt liv.