måndag 4 april 2016

Silverhäxan gör entre´?

Storasyster och hennes "tvillingbror" har fixat med sina hår. Det har pratats och tricksats. Lila var nämligen planen. Inspirerade av detta fick morsorna (eller ja, ok då, jag) samma idé. Inte lila men visst vore det väl smidigt att bli lite grå = sluta färga håret. Frisörtöserna som vi pratade med avrådde oss men vi tänkte ah, det är ju bara hår. De fixade frisörtöserna tittade på oss med samma blick som jag fick när jag gick in på en bröllopsbutik och sa att jag ville ha en klänning och att det inte var så noga för att jag bara skulle gifta mig.

Nåja, vi shoppade och sen körde vi igång stor egen frisersalong här hemma. Som mest var vi nog en 8-9 personer inne på toan som roade sig på olika sätt. Vårt projekt skulle bli som en trestegsraket...

Man skulle väl kunna påstå att tonåringarna blev snyggast. Männen konstaterade att vi damer åtminstone hade fått till våra häxskratt riktigt bra då de med jämna mellanrum dånade genom huset. Jösses så kul vi hade och jösses så inte grå vi blev. I bästa fall kan man säga att vi blev blondare, lite guldiga. Det kan bli en återträff om ett par veckor eller så, då kanske vi blir blåhåriga ;-).

Nu när man kommit upp i en ålder när man bara gör det allra viktigaste så finns det mycket saker jag hellre lägger tid på än att färga håret. Dags att bli en riktig silverhäxa.

Dagens häxkittel med grodslem kastar jag mot alla män som skrämmer och kränker. Klart det finns kvinnor också och andra kulturer men jösses... Vi har fortfarande absolut allra störst problem med svenska män som tar sig friheter (tro mig, jag har ett jobb som gör att jag ser väldigt mycket). Män som misshandlar och stalkar, trakasserar, kontrollerar och hotar de människor de säger sig älska. Andra som tafsar på andras fruar, kommer med skamliga förslag, trollar, skickar vidriga bilder osv. Mammahäxan har vänt på könsrollerna på ett riktigt fyndigt sätt här. Så där så att man förstår hur galet det är.

Kram på er från eh, guldhäxan

3 kommentarer:

Marina sa...

Alltid spännande det där med att färja håret, det är ju inte alltid det blir som man tänkt sig...

Mammahäxan sa...

Kul med länkande till mig. Grått hår är för övrigt ursnyggt!

KaosJenny sa...

Precis Marina men ah, det blev rätt bra, det är ju bara hår ;-).
Så klart Mammahäxan, det var riktigt bra skrivet och jo, inom en ettårsperiod är jag snyggt gråhårig :-)
Kram på er