tisdag 16 februari 2016

De ovanliga små sakerna...

Vintersim är inte en helt vanlig sysselsättning för kaosmodern men i lördags var det dags. 

Kaosmodern blev precis innan helgen inhyrd i ett krisande vintersimmarlag. Jag brukar säga att ett kallt dopp är bra för den mentala hälsan men jag hade aldrig simmat förr. En kompis hade ett lag där hälften hade fått feber. Gaget bestod av en pridemössa.

Stämningen var på topp, både inom laget och mellan lagen. Det blir ju lätt så när alla vet att det är något ovettigt med den syssla en just tänker utöva (även om det inte är farligt, säkrare vinterdopp har jag nog aldrig gjort, dykare, läkare, nät osv). 0,1° i vattnet och då vår förste man lyckades hamna in en ledning i vårt heat så gick det verkligen undan sen också. Hur man nu kan döpa ett lopp i en vintersimstafett till ett heat när man måste tänka på uppvärmningen efteråt ;-). Vrålande glada var vi när vi kom i mål och nu har jag provat. Dock lite oklart om jag kommer att låta det bli en tradition...

Storebror säger att jag inte är så mogen. Kan tänkas. Eller också är vi helt enkelt olika. För mig är det viktigt att göra de små galna sakerna för att inte övermannas av samma-lika-rutin-tristess. Storebror är mer förnöjsam utav sig men han har inte en lika snygg mössa som jag ;-).

Hoppas att ni har det fint allihop. Kram5 kommentarer:

Kersti sa...

Wow kan inte annat säga är att det var otroligt modigt av dig. jag kan också göra galna saker men aldrig att jag skulle vintersimma. +25 ska det helst vara innan jag hoppar i och då är även en varm sommardag en förutsättning. Men det är tur att man är olika, Jag hade mer än gärna stått på stranden/ kanten hejat på. Tänker att du är verkligen värd den där mössan.
Kram

Marina sa...

Att snabbdoppa mig möjligen, men att simma...nej du, där tänker jag inte konkurrera med dig!

Cecilia N sa...

Det där är för galet för mig. Men häftigt att ni gjorde det, att det finns.

kalebass sa...

Jag hade helt inte överlevt ! Har gjort en del våghalsiga saker, men där går gränsen.

KaosJenny sa...

Ha Ha Kersti, Marina, Cecilia N och kalebass, klart ni hade överlevt. Måste säga att jag tvivlade när jag klev i och började simma men det gick bra. Bästa sättet att liksom "bli av med" grejer som inte är ens egna... Quick fix :-) men kanske inte för alla. Jag har mössan varje dag och anser nog att jag har förtjänat den :-). Kram på er