måndag 10 november 2014

Ok då kroppen...

Ler lite för mig själv och konstaterar att det inte är någon slump att jag dragit på mig förkylning just nu. Kroppens sätt att säga lugna ner dig ett slag. När någon/något som är en så kär, viktig och nära som kroppen säger ifrån så är det bäst att lyssna och lyda. Att ta Alvedon och köra på skulle bara leda till trubbel. Kroppen vill ju säga en något....

Så torsdagen tillbringades i stort sett i horizontalt läge. Jobb fredag och så Sagan om Ringen maraton med Lillasyster i helgen. Supermysigt och välbehövligt då hon också var lite krasslig.

4:e barnet som jag ser dessa filmer tillsammans med. Precis som Harry Potter går det att prata om en massa olika saker runt filmerna med barnen. Krig, kärlek, svek, vänskap, familjer, makt, kön, personligheter, gruppdynamik osv osv. Spännande att även om det är samma filmer så är det olika scener vi pausar vid och olika saker de blir fascinerade, glada eller tycker är skrämmande/upprörande.

Personligen tycker jag att det är riktigt kul när barnen blir större. De blir egna personer med egna tankar och ideer. Bara för att jag fött dom så vet jag inte allt. Många roliga diskussioner blir det...

Helgens vila har lönat sig för mig, i stort sett frisk. Idag delar Mannen och jag på att jobba/ sköta om sjuklingar. det är viktigt att ta hand om sig och varandra, annars riskerar man att rasa ihop. Sköt om er allihop :-).

4 kommentarer:

Anna/notonmusic sa...

Åååå nu vill jag också vara sjuk -lagom sjuk- ligga i sängen och titta på film!!! Krya på er hela högen! Kram

Libra sa...

Ja det är verkligen intressant att se barnens utveckling till de personligheter de kommer att bli så småningom. Smart att dra nytta av filmernas värld. Förena nytta med nöje är ju aldrig fel.
Kram =)

kalebass sa...

"Lagom" sjuk, ja, det är inte helt fel! Det behöver vi ibland, med eller utan barn. Koppla av, göra allt i slowmotion.
Som en katt. Göra korta energiutbrott för att sedan återvända till soffan. Obs, soffa ska de va, inte säng!
Varm kram!

KaosJenny sa...

Mm, anna/notonmusic, det var faktiskt jätteskönt och välbehövligt (även om jag trodde att jag var döende på torsdagen).
Precis Libra, man får låna en bebis och sen börjar de forma sig till de de ska bli som vuxna, jättespännande :-).
Lagom sjuk är riktigt bra kalebass och kanske borde man tänka mer som en katt. Låter som ett smart liv, göra ryck och sen vila :-)
Kram på er