torsdag 23 juni 2016

Myr-koll mamman...

Ibland är man glimrande, andra gånger medioker o på vissa gånger urusel. Helt enkelt.

Mannen har legat i ryggskott i en och en halv vecka. Undertecknad har under samma tid i praktiken varit ensamstående arbetande fobollstränar fyrbarns bil o husägar kvinna. Det har gått så där kan man säga...

Det går riktigt dåligt på rätt många områden. Ordning o housewife grejen gick fascinerande illa de första dagarna då jag inte var förberedd men nu har det rätt till sig lite. De grenarna har ärligt talat aldrig varit någon av mina styrkor.

Sommarlovsbarnen hjälper till en del men det behöver ju tänkas en massa och någon måste se vad som ska göras för att det ska bli gjort. Och så dyker det upp nya små saker hela tiden förutom allt städ, tvätt, skjuts, swish, få i säng barno ch laga matgrejs.

Plötsligt kommer det hem ett dyngsurt tält på kvällskvisten , så dyker det upp ett meddelande om att jag inte swishat för plastpåsar (fast jag gjorde det för en och en halv vecka sedan, hoppsan, Swishat fel), så blir det liv o död på jobbet och så har vi spel o träningsförbud på vanliga fotbolls planerna så det behöver raggas planer för både träning o match.

Disk o tvättberget har vissa dagar varit massivt o vissa dagar jag jag helt enkelt inte hunnit saker. Andra dagar har jag tullat på nattsömnen. Nattsömn behöver en inte alltid lika många timmar av i ljusa juni.

Jag har varit rätt förlåtande mot mig själv, en enda människa kan inte hinna allt och ha allt i huvudet i detta informationssamhälle. Dessutom har jag varit ärlig med att jag inte hunnit eller haft koll på allt. Så mycket att göra så klart men ändå inte särskilt stressigt.

Kanske ligger det något i det som Storasyster sa till sina kompisar igår: -"Min mamma är inte en sån där Björnkollsmamma som alltid måste ha koll på allt och får panik om hon inte vet var man är och vad man gör hela tiden. Min mamma är mer en Myrkollsmamma som har lite koll på en massa små saker som tillsammans är viktiga och sen tar hon det egentligen rätt lugnt och har rätt roligt."

Jag skrattade högt och det gjorde Storasysters kompisar också. Ett par av dom är/har jag varit fotbollstränare till så det kändes fånigt att säga emot. Läge att ta det som en komplimang kanske :-).

Så Myrkollsmamman önskar er alla en trevlig kväll. Kram på er

söndag 12 juni 2016

Fotboll, SAS och skolavslutning

Hm, mitt feministiska och jämställda hjärta har tyvärr på senare år upptäckt en markant skillnad mellan män o kvinnor. Så här i Em tider märks det tydligt. Många män har svårt att "tugga i sig" saker som bara händer i livet. Man är så van att kunna påverka precis allting, alltid så man blir helt utom sig över domslut eller en förlust. Det finns inga gränser. Man är beredd att slänga sig raklång som ett barn, skrika allt möjligt till domaren eller klippa till någon för att få sin "rättmätiga" fördel.

Kvinnor inom sporten gör sällan så. Min teori är att det beror på att många kvinnor  tidigt behöver bekanta sig med känslan av att man inte alltid kan styra allt, inte ens sin egen kropp...

Veckans tragiska händelse i Orlando och risken att ensam-knäppgök-mördar-massor kan påverka USA till att rösta på att Trump ska få makt över kärnvapen skrämmer mig. Ingenting jag kan göra något åt förutom min lilla del. Sprida kärlek istället för hat. Kanske också på sin plats att påminna om att en flygstrejk kan vara störande men de flesta klarar sig bra ändå. I den bästa av världar kanske folk låter sig hamna i litet äventyr och upptäcker tjusningen men tåg.

Nu dags att planera skolavslutningsmiddag. Storasyster ska på sista natten med gänget med sin 9:a. Lillebror och Lillasyster försöker komma överens. Det går så där. Lillebror sa nyss att vi struntar i middagen men det kommer att innebära att hela familjen har klösmärken överallt redan innan 8 ikväll.

Ta hand om er <3

tisdag 7 juni 2016

Hasta hasta i livspusslet...

Det går undan nu... Så där så att Kaosmodern knappt hinner med sig. Jobb, jobb och åter jobb men helt ok. Jag har ett sånt där jobb som gör att ett par perioder per år blir väldigt intensiva. Kommer hem sent och är helt mentalt kidnappad. Skulle vara konstigt om det inte var så. Man kan säga att det indirekt ingår i min arbetsbeskrivning, liksom är det jag har betalt för.

Och så fritiden då med fotboll och aktiviteter. Skor fulla hallen och gräs som ska klippas. De fyra underbara ungarna och den där Mannen som man behöver resonera med ibland om hur man ska få ihop tillvaron, framförallt när galna maj och jubel juni är igång. Har du swishat? Vem hämtar? Middag? Tvätt?

Tricket är att inte pusha sig själv hårdare i såna här perioder. Tvärtom behöver man säga nej oftare och bli mer noggrann med vad som är viktigt och vad som ska bort under en tid.

Förmågan att förenkla betyder att ta bort det onödiga, så att det nödvändiga får utrymme”.
Hans Hofmann

”Vid sidan av den ädla konsten att få saker gjorda finns den ädla konsten att låta saker bli ogjorda. Livets visdom innehåller eliminerandet av oviktiga saker”.
Lin Yutang


Och så får man konstatera att saker kör ihop sig ibland och blir bra ändå. Missade bussen imorse, fick skjuts av en kompis till grann-samhället där bussarna är tätare. Inte tätt nog så då liftade jag och den tredje bilen plockade upp mig. Fick lift med en kille från gamla parallellklassen i 9:an och det var riktigt trevligt. Kul med en pratstund med honom om tonåringar och livet. Visste jag inte när det begav sig att han skulle bli ett av dagens guldkorn.

Ta det lugnt med er själva och Kram på er